Publicaties

publicatiesArts en geld, (g)een goede combinatie?

De VNVA, de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen, informeert haar leden via de uitgave van het tweemaandelijks verschijnende magazine VAMP: Vrouwelijke Artsen met Power. In uitgave 6 van november 2009 is Manuela Mendes de León gevraagd om haar visie te geven over hoe deze groep specialisten om zou moeten gaan met hun financiën.


Yvonne Winants, academisch huisarts & coach in gesprek met financieel planner Manuela Mendes de León.

 

Voor het regelen van de eigen financiën bestaat bij hoger opgeleide vrouwen nog weinig interesse, het blijkt nog vaak een mannentaak, aldus Manuela Mendes de León. En dan kun je in vervelende situaties terechtkomen. Tijd voor verandering dus.

Waarom zouden ook artsen zich meer moeten verdiepen in hun eigen financiële zaken?

‘Lang niet altijd heeft men een goede manier van omgaan met de financiën, of een duidelijke structuur. De privé-creditcard wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor uitgaven die werkgerelateerd zijn, zoals uitgaven voor congressen of andere declaraties. Die uitgaven lopen dan door de privé-uitgaven heen en daardoor verlies je het overzicht op de financiën. Als dit het enige struikelblok zou zijn, dan is de oplossing snel geboden: een aparte rekening voor de zakelijke kosten.’

 Lees ook het vervolg van dit artikel


img_ffp


Algemene voorwaarden  Disclaimer